“Patron” olmak ne kadar kolay

GMP

Grandmaster Puzzles, defalarca Dünya Sudoku Şampiyonu olan, ayrıca senelerce The Art of Puzzles bloğunda sadece zeka oyunları hazırlamakla kalmayıp, zeka oyunlarıyla ilgili onlarca makale tadında içerikler yayınlanan Dr Sudoku lakaplı Thomas Snyder tarafından kuruldu.

Thomas, GMP’nin blog kısmında geçen yıldan itibaren günlük olarak zeka oyunları yayınlamaya başladı. Bireysel olarak başladığı bu yolculukta, bir süre sonra yanına; yıllarca kendi bloğunda el yapımı göz nuru zeka oyunları yayınlayan Amerikalı Grant Fikes eklendi. Kendisini, Akıl Oyunları Dergisi‘nden de hatırlarsınız, dergiye katkıda bulunan zeka oyunları tasarımcılarından biri.

Grant’tan sonra GMP ekibine eklenen kişi, 2012 Dünya Zeka Oyunları Şampiyonu, yıllarca kendi bloğunda inanılmaz güzel işler yapan Palmer Mebane‘di.

Bir sonraki isim ise İngiliz zeka oyunları tasarımcılarından, özellikle Sudoku ile ilgili onlarca zeka oyunu yayınlayan Tom Collyer‘di. Söylemekte fayda var, Doctor Who‘dan (Matt abi, biz ona böyle sesleniyoruz) ve Tom’un futbol oynayışını gördükten sonra vardığım nokta: Sanırım her İngiliz doğuştan futbol oynama yeteneğine sahip olarak doğuyor 🙂

GMP kadrosuna eklenen bir sonraki isim ise serkandı.

2014 Ocak’la birlikte kadroya bir kişi daha eklendi. Şu hafta burada ismini telaffuz edemeyeceğim; çünkü GMP bloğunda soruları yayınlanmaya başlamış olsa da “gizemli hazırlayıcı” olarak tanıtılıyor ve çözerlerden bu kişinin kim olabileceği ile ilgili yorum yapması arzu ediliyor.

Bu kadar şeyi buraya kadar neden anlattım. İlk önce GMP abilerini burada toplu olarak görebilirsiniz: GMP Zeka Oyunları Ustaları. İkinci olarak bu kadar yazmamın sebebi, kaliteli, zeka oyunları alanında sürekli üreten isimlere destek olmanızı sağlamak. Tam burada işe “patronluk” olayı dâhil oluyor.

Proje: GMP zeka oyunlarına destek olma, onların zeka oyunları alanındaki üretkenliklerini sürdürülebilir olacak şekilde devam ettirmelerine yardım etme. Tabii ki bunun karşılığında da belirli ödüller kazanma hakkına sahip olma.

Proje sayfası: GMP, Sudoku ve bir çok zeka oyunu tasarlıyor! Ana sayfada yazanları size dilim döndüğünce çevirmem gerekirse, söylenen şu:

“Karşılaştığınız birçok zeka oyunu ruhsuz, duygusuz, bilgisayar tabanlı üretilmiş, hatırlamaya bile değmeyecek nesneler. Oysa GMP, zeka oyunlarıyla ilgili çok farklı şeyler tasarlamaya çabalıyor. Bizim, zeka oyunları ustalarımızın hazırladığı oyunlar, insani dokunuşa sahip; sizi farklı açılardan bakmaya zorlayan ve size yeni, beklenmedik kapışmaların içine çeken özelliklere sahip. Bu da aslına bakarsanız, bizim zeka oyunlarından anladığımız ve zeka oyunlarında sevdiğimiz şey.

GMP olarak artistik/tematik, zihni yönden ufuk açıcı, ilham verici zeka oyunlarımızı tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz; amma velakin alelade, bilgisiyar ürünü ucuz zeka oyunlarıyla yarışmak veya bu vasıfsız ürünlerin bolluğundan ötürü ancak birkaç yayıncının bizim tasarımlarımızla ilgilenmesi, istediğimiz şeyi yapmamızı inanılmaz zorlaştırıyor. GMP takipçileri, sevenleri yaptığımızın işin kalitesini anlıyorken, maalesef yayıncılar kalite farkını anlamamakta ısrar ediyor. Sizin desteğiniz sayesinde, zeka oyunlarına yönelik sanatsal yaklaşımımız güçlü bir şekilde devam edecek.

GMP bloğunda neredeyse hergün yeni yayınlanmış, fırından yeni çıkmış mis gibi kokan oyunlarımızı bulabilirsiniz. Eğer öncesinde zeka oyunlarımızın tadına hiç bakmamışsanız, belki birkaç Klasik Sudoku ile başlamak ya da takipçilerimizin oylarıyla seçilen 2013’ün en iyi zeka oyunlarını ve en iyi Sudoku‘sunu denemek isteyebilirsiniz.”

Çevirenin notu: Metne tümüyle bağlı kalmak ve kalmamakla birlikte, bazı tanımlamalar içimden öyle geldiği için yazıldı.

Gelin patron olun, değişik destekleme seçenekleriyle bizi destekleyin. Destek şekilleri ve destekçilere verilecek ödüller/kazanımlar:

1$ – Fan:

  • Her haftanın oyunlarına bir hafta öncesinde erişebilme (pdf olarak)
  • Yayınlanan tüm oyunların çözümlerine erişim (Daha öncesinde blogta yayınlanan hiçbir oyunun çözümü verilmedi)

2.5$ – Expert:

  • Bir önceki seçenekte yer alan ödüller ve ek olarak,
  • Her hafta bir bonus zeka oyunu ve çözümü
  • Herhangi bir hafta yayınlanan bir oyunun adım adım çözümünü anlatan yazı dizisi ya da videosu; ayrıca GMP zeka oyunu ustalarından tarafından bunun üzerine sos olarak verilmiş ekstra çözüm teknik ve taktikleri

3.5$ – Master:

  • Önceki iki seçenekte yer alan ödüller ve ek olarak,
  • GMP zeka oyunları ustalarından, ayda 1 tane devasa boyutta zeka oyunu; ki sizi epey uğraştıracağına garanti veririz.

6$ – Grandmaster:

  • Önceki üç seçenekte yer alan ödüller ve ek olarak,
  • Aylık olarak yayınlayacağımız zeka oyunları kitapçıklarına/paketlerine erken erişim
  • İsminiz, GMPuzzles.com sitesinin çok müteşekkir olduklarımız “Special thank you page” listesinde yayınlanacak.

50$ – Super Grandmaster

  • Önceki üç seçenekte yer alan ödüller ve ek olarak,
  • Çok özel bir GMP destekçisi olarak, GMPuzzles.com’un o ay içinde yayınladıklarından, istediğiniz bir zeka oyunu türünü seçebilir (Arzu ederseniz herhangi bir tema da olabilir) ve GMP zeka oyunu ustalarından biri tarafından tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu zeka oyununun, GMP tasarımcısı tarafından imzalı bir kopyası size gönderilecektir.

Gördüğünüz gibi yok yok. Siz de bir GMP destekçisi olun, özellikle zeka oyunlarıyla ilgileniyorsanız, insan ürünü, el emeği göz nuru nadide parçalar görmek, çözmek; bunlarla ilgili çözüm yollarına, videolara, dev boyutlu kapışmalara sahip olmak… Hatta sizin belirleyeceğiniz kıstaslara göre oyunlar hazırlanmasını istiyorsanız… Yapmanız gereken çok basit: Destek olma sayfasında dairelerden birini işaretlemek ve onaylama için o sayfada ilerlemek.

Serkan

Bu yazı Türk Beyin Takımı içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın