Grandmaster Puzzles Sezon 2 Aboneliği

Grandmaster Puzzles 2012 yılında kurulan ve o günden bu yana binlerce zeka oyunu hazırlayıp, bunu çözerlere sunan bir şirket. Geçtiğimiz Ekim ayında, Kanada’da 16’ıncı Dünya Sudoku Şampiyonası ve 30’uncu Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası’nı da organize etmiş bir yapı. Şampiyona sonrasında New York Times haberine buradan ulaşabilirsiniz.

GMPuzzles 2023 yılında bir abonelik sistemine başladı. Bu yazının konusu da bu abonelik sistemi ve 5 Şubat’ta başlayacak olan Sezon 2’yle ilgili bilgi vermektir.

Neden Abone Olmalıyım?

  • GMPuzzles ekibi, dünyanın zeka oyunları alanında en yetkin ve başarılı isimlerinden oluşmaktadır. Thomas Snyder (Kurucu) 3 defa Dünya Sudoku Şampiyonu, 1 kez de Dünya Zeka Oyunları Şampiyonu ve 2023 WSPC‘nin organizatörlerinden biridir. Serkan Yürekli (Genel Yayın Yönetmeni), Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Komite Üyesi, yüzlerce zeka oyununun mucidi, onlarca zeka oyunları kitabının yazarı ve 2023 WSPC’nin organizatörlerinden biridir. Bu isimlerin yanında Grant Fikes, Prasanna Seshadri, Murat Can Tonta, JinHoo Ahn, Ashish Kumar, Takeya Saikachi, Tom Collyer, Palmer Mebane gibi içinde dünya şampiyonları olan, ülkesinin zeka oyunları alanında önemli temsilcilerinden olan insanlar yer almaktadır.
  • Öğrenciyseniz, öğretmenseniz ya da bir şekilde bulmaca çözmeyi seviyorsanız GMPuzzles Sezonları tam size göre. İster çıktı alarak çözün, ister online olarak; ister bir hafta sonunda tamamını çözün, ister arkadaşınızla yarışarak… GMPuzzles tüm bunları bir sezonda sizin için sağlıyor.
  • Bir sezon’da 12 hafta, her haftada en az 13 zeka oyunu(puzzle), toplamda bir sezonda en az 175 zeka oyunu yayınlanır. Bir günde iki puzzle paylaşılır abonelerle. Bunlar aynı türdedir, ilk paylaşılan çok kolay-kolay seviyesindeyken, diğeri günün zorluğunu yansıtır. GMPuzzles’ta bulmacalar pazartesiden cumartesiye kadar zorlukları artacak şekilde yayınlanırlar. Ama her gün iki bulmaca yayınlandığı için, her gün ilk bulmaca mutlaka çok kolay ve kolay seviyesinde olur. Aşağıda iki tane örnek, pazartesi günü için verilmiştir:
    1. TomTom: https://www.gmpuzzles.com/blog/2024/01/tomtom-by-serkan-yurekli-2/
    2. TomTom: https://www.gmpuzzles.com/blog/2024/01/tomtom-by-murat-can-tonta-12/
  • Puzzlelar sadece PDF hâlinde yayınlanmazlar. Ayrıca her puzzle, “solve online” şekliyle de yayınlanır. Böylece çözer ister çıktı alarak çözebilir, isterse Penpa linkiyle verilmiş, online çözme aparatıyla çözebilir. Bunun birçok faydası var, ki örneğin onlardan biri, zeka oyunu öğreten öğretmenlerin bu içeriği derslerinde, sınıf ortamında ya da online eğitimlerinde kullanabileceğidir. Aşağıda, yukarıda verilen iki tane TomTom sorunusunun Penpa linkleri verilmiştir:
    1. TomTom by Serkan Yürekli
    2. TomTom by Murat Can Tonta
  • Puzzlelar bazen yeni çözerler için zor olabilir. Çözer, yazarın sorunun içine yerleştirdiği çözüm yolunu bulamayabilir. İşte bu tür durumlarda çözere yardımcı olmak için GMPuzzles olarak, her bulmaca için bir “çözüm animasyonu” da yayınlıyoruz. Bu her bulmaca paylaşımında “solving animation” ismiyle yer almaktadır. Buraya tıklayarak, Murat Can Tonta’nın TomTom oyununun çözüm animasyonuna ulaşabilirsiniz.
  • Yayınlanan her bulmaca çözümüyle birlikte yayınlanır. Bu PDF olarak eklenmiştir. Yani çözer, her bulmacanın soru ve çözüm hâllerinin PDF’ine de sahiptir. Buraya tıklayarak, Murat Can Tonta’nın TomTom sorusunun çözüm PDF’ine ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca, abonelere özel bir Discord platformu mevcuttur. Bu sayede aboneler, soru çözümlerinde çözüm sürelerini ya da yorumlarını diğer çözerlerle, yahut GMPuzzles ekibiyle paylaşabilirler. Şu anda Sezon 2’nin Tanıtım Haftası’ndayız. Bu link ise, bu tanıtım haftası için Discord linki.
  • Paylaşımlarda ve Discord’da dil İngilizce’dir. Ama Google Translate gibi, DeepL vb. bir çok uygulama sayesinde, artık İngilizce bilmeseniz de, içeriği kolayca anlayabilirsiniz.
  • Pazar günleri GMPuzzles için özel günlerdir. Pazar bulmacası diğer bulmacalardan farklı olarak yer alır. Bu, yeni bir bulmaca türünün tanıtımı olabilir, dev bir puzzle olabilir, birden fazla bulmacanın birleşiminden oluşan bir bulmaca olabilir, define avı (puzzle hunt) şeklinde bir bulmaca olabilir, ekstra zorluk (Sunday Stumper) seviyesinde bir bulmaca olabilir.
  • Bütün bunlar ve şimdi sayamadığım (tek çözümlülük, estetik vb) her şey, bir sezon boyunca, bir çözer için sadece 10 Dolar. Abonelik ücreti GMPuzzles’ta 12 Dolar, ama Şubat ayı sonuna kadar bu miktar 10 Dolar olacak. 31 Ocak itibariyle, 10 Dolar’ın Türk Lirası karşılığı yaklaşık 303.62 TL.

Logo

Nasıl Abone Olabilirim?

  1. İlk yapılması gereken, ilgili sayfaya gidip, Sezon 2 Üyeliğini satın almak. Bunu, BURAYA TIKLAYARAK yapabilirsiniz.
  2. Satın alma işlemini gerçekleştirdiğinizde GMPuzzles size bir mail gönderecek. Bu mail, satın alma işleminden sonra GMPuzzles.com’a nasıl üye girişi yapacağınızı, nasıl Discord’a eklemlenebileceğinizi anlatan bir mail olacak. Dil İngilizce olacağı için, bu mailde yer alan açıklamalar İngilizce olacak. Lakin, her ne kadar teknolojik gelişmeler artık dil bariyerlerini kaldırmış olsa da, buraya tıklayarak abone olduktan sonra yapacaklarınızı içeren yönergelerin Türkçesine ulaşabilirsiniz.

Sezon 2 Çok Güzel, Önceki Sezon’a Nasıl Ulaşabilirim?

Bu da GMPuzzles’ın sunduğu imkânlardan bir tanesi. Önceki sezonu kaçırmış olsanız da, kaçırdığınız sezonların içeriğini satın alabiliyorsunuz. Dahası geçmiş sezonu $10’a değil $8’a satın alabilirsiniz. Yapmanız gereken Season 1 linkine tıklamak ve açılan sayfada satın alma işlemini gerçekleştirmek. İşlem tamamlandığında Sezon 1’de yayınlanan 175+ puzzle’a erişim sağlayabileceksiniz. Ama tabii bulmacalar önceden yayınlandığı için, Discord’taki aktif bulmaca yorumlarına dahil olamayacaksınız.

Bu yazı Grandmaster Puzzles içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın